Pieter-Jan Delodder

advocaat Pieter-Jan Delodder

Advocaat Pieter-Jan Delodder (° te Brugge op 23.10.1983) volgde zijn middelbare opleiding in het Sint-Pietersinstituut te Oostkamp en het Sint-Andreasinstituut te Brugge. Zijn universitaire studies vatte hij aan te Kortrijk aan de KULAK, waar hij in 2003 het diploma kandidaat in de rechten behaalde. Vervolgens zette hij zijn studies verder aan de KULeuven, waar hij afstudeerde als master in de rechten per 4.7.2006.

In 2006 heeft hij tevens één semester gestudeerd aan de Charles University te Praag in het kader van het erasmus uitwisselingsprogramma.

Zijn stage aan de balie vatte hij aan in september 2006 bij het kantoor Creyf & Speybrouck te Brugge, welke in 2007 werd overgenomen door het advocatenkantoor VSV-Advocaten. Vanaf 1.8.2010 vervoegde hij het kantoor Partners in Law, tot hij vanaf 1.9.2013 het advocatenkantoor Decalex oprichtte, met mr. Dimitri Carpentier.

Hij heeft steeds een bijzondere interesse gehad in het vastgoedrecht in de ruime zin (bouwrecht, huur, koop,…). Daarnaast houdt hij zich in hoofdzaak bezig met dossiers in het vakgebied van het handelsrecht en burgerlijk recht.

Ook voltooide Pieter-Jan Delodder de bijzondere opleiding Jeugdrecht in het jaar 2011-2012, waardoor hij het certificaat van ‘Jeugdadvocaat’ heeft.

Pieter-Jan Delodder is tevens ingeschreven op de lijst van curatoren bij de Rechtbank van Koophandel te Brugge en de lijst van schuldbemiddelaars bij de Arbeidsrechtbank te Brugge.

Daarnaast is hij ook actief binnen de balie, waar hij o.m. bestuurslid was bij de Conferentie van de Jonge Balie van 2008 – 2010.