Dimitri Carpentier

advocaat Dimitri Carpentier

Advocaat Dimitri Carpentier (°Torhout, 10.10.1983) deed zijn middelbare studies aan het Klein Seminarie te Roeselare. Vervolgens haalde hij aan de KULAK te Kortrijk zijn kandidatuur in de rechten. Uiteindelijk studeerde hij op 04.07.2006 aan de KULeuven met onderscheiding af als master in de rechten.

Na zijn studies begon hij per 01.10.2006 als stagiair bij het advocatenkantoor van Wim Mertens. Na de stage van drie jaar bleef hij er verder werken als medewerker. Tijdens de afgelopen zeven jaar in deze algemene rechtspraktijk ontwikkelde hij een bijzondere interesse in verschillende rechtsmateries, die verder op deze website worden vermeld.

Naast zijn “dagdagelijkse” activiteiten als advocaat wordt Dimitri Carpentier ook op regelmatige basis aangesteld als schuldbemiddelaar en als voorlopig bewindvoerder.

Hij werd in 2012 ook houder van het certificaat “Bijzondere opleiding Jeugdrecht”.

Het hoofdkantoor van Dimitri Carpentier bevindt zich te Hooglede, terwijl zijn tweede kantoor gevestigd is te Oostkamp. Dit betekent niet alleen dat consultaties op beide adressen mogelijk zijn, maar ook dat hij aangesloten is en dus perfect vertrouwd is met de gebruiken van zowel de Balie van Brugge als de Balie van Kortrijk.